Lisbeth Vestin
Yart textildesign

Jag arbetar som textil konsthantverkare strax söder om Örnsköldsvik i byn Sörtjärn, där jag har min ateljé/butik. Där kan jag ta emot besökare och visa hur jag arbetar och även visa mina färdiga arbeten. 

Handtryckta inredningstextilier som matdukar med servetter, gardiner, förkläden och brickor, skärbrädor, grytunderlägg, kläder i enkla modeller, knyppling för utsmyckning, broderi, handslagna rep gärna i kombination med varandra, är exempel på vad som finns i min produktion.

Kulturarvet har en stor del i min inspiration när jag formger mönster. Mina inredningstextilier och utsmyckningsalster utgår från enkla, tidlösa mönster, som kan omsättas i olika tekniker.

Grundmodellerna finns, med möjligheter att förändra efter kundens/ditt behov.

Att arbeta med/mot ett uppdrag är alltid lika inspirerande, litet som stort. Jag vänder mig till dig som privatperson och till dig som företagare. Jag erbjuder dig också att hyra något eller några av mina utsmyckningsarbeten en kortare eller längre tid.

Mitt företagsnamn, Yart, hänsyftar till Y-län och får stå för den konstnärliga delen i mitt arbete. Förutom separata utställningar och offentliga uppdrag har jag deltagit i ett flertal samlings utställningar där vi ofta arbetat under ett tema eller botaniserat i material ur vårt rika kulturarv. Som ett resultat av det arbetet har många av mina mönster vuxit fram.

Är medlem i K.H.V.C.
SKRÅkonsthantverk
magasin ÅTTA

  
 
KONTAKTUPPGIFTER:
Tel. 070-660 79 81
Mejl: lisbeth.vestin@yart.se
Hemsida: www.yart.se
Adress: Sörtjärn 316
893 92 Bjästa