Nominerade till Årets Normbrytare

 

På bilden från vänster: Stina Nilsson Hockeydomarcoach, Sara Näsman och Linda Wallin Mag och tarmföreningen och Mats Falk Gottne IF.

Vid Företagarkvällen 8 februari 2018 delar KlöverDam ut pris till Årets Normbrytare tillsammans med Örnsköldsviks kommun. Vi är så stolta att få presentera våra tre nominerade, var och en med en egen motivering.


Mag- och tarmföreningen
Motivering: Med sin utlämnande fotoutställning Magkrigarna och en målmedveten marknadsföring under mottot ”Våga prata mage”, har Mag- och tarmföreningen visat vikten av att bryta tystnaden och lyfta frågor som många drar sig för att prata om. Genom att ta bort tabun kring mag- och tarmsjukdomar stöttar föreningen de som lever med sjukdomen samt deras anhöriga.

Gottne IF
Motivering: Med en värdegrund som säger att ett lag är lika starkt som relationerna inom det, inspirerar Gottne IF på bred front människor att spela fotboll och engagera sig i föreningslivet. Föreningen arbetar aktivt och konkret med integration, tar ställning i HBTQ-frågor och satsar på bistånd och välgörenhet i Kenya.

Stina Nilsson
Motivering: Med sitt sätt att coacha, utbilda och utveckla hockeydomare på hög elitnivå, oavsett kille eller tjej, bryter Stina rådande normer och förväntningar. Stina är ett föredöme som vågar ta plats. Med stort hjärta tar hon sig an uppdrag och projekt, såväl nationellt som internationellt, med inställningen att det ska vara roligt att vara domare.


Priset Årets Normbrytare går till person, företag eller organisation som har modet att bryta mot gängse tankemönster och rådande normer, är kreativ och nyskapande. 

Kriterierna är:
Någon/några som har modet att bryta mot gängse tankemönster och rådande normer. Någon/några som bidrar till att förändra bilden av näringslivsutveckling i Örnsköldsvik kombinerat med de starka normer som rör kön, sexuell läggning, etnicitet, religion eller funktionsförmåga anses avvikande.
Någon/några som är föredöme och visa på förebilder med ett inkluderande arbetssätt. Är kreativ och nyskapande, nyfiken och har en vilja att utvecklas och vågar inta ny mark för att hitta lösningar rörande näringslivsutveckling inklusive produkter och tjänster.

NYHETER

2018-03-25
Boosta är eventet för dig som vill ta nästa steg i ditt företagande. Vi kan k...
2018-01-16
  På bilden från vänster: Stina Nilsson Hockeydomarcoach, Sara Näsm...
2018-01-09
Vinter/Vår med KlöverDam Under vintern och våren ses vi för frukostar och after...
Page-part not found : PagePostNews