Normbrytare - ingen enkel uppgift

 

KlöverDam fanns på plats vid årets Företagardag på Fjällräven Center 19 oktober. I fokus stod begreppet "normbrytare". Vad innebär det att bryta normer, vilka normer förhåller vi oss till, vad är enkelt och vad är svårt? Det är ingen enkel uppgift att bryta gamla invanda mönster, varken i näringslivet eller någon annanstans. En utmaning till alla män var att för dagen låta måla sina naglar i härliga färger. En liten utmaning kan tyckas men inte alls självklart för alla.

- Många var modiga och lät oss lacka naglarna, medan andra tvekade eller tackade nej direkt, säger Eva-Karin Öhman, ordförande KlöverDam. Det visar ju att det här med att bryta normer inte alltid är så enkelt. Vi ville uppmärksamma det på ett enkelt sätt och samtidigt starta samtal kring det här med att vara normbrytare. Vid Företagarkvällen delar vi för tredje året i rad ut priset Årets Normbrytare, tillsammans med Örnsköldsviks kommun, och nu ber vi alla att hjälpa oss att vaska fram förslag till nomineringar.

Bland de som fotades med lackade naglar utsågs Krister Hållberg, Nordemans Bil, till vinnare av ett presentkort på fotvård. Vi säger grattis till Krister och tackar alla som vågade visa naglar med färg på!

 

Här kan du tipsa om kandidater till priset Årets Normbrytare.

Priset går till person, företag eller organisation som har modet att bryta mot gängse tankemönster och rådande normer, är kreativ och nyskapande.

Kriterierna är: 
• Någon/några som har modet att bryta mot gängse tankemönster och rådande normer 
• Någon/några som bidrar till att förändra bilden av näringslivsutveckling i Örnsköldsvik kombinerat med de starka normer som rör kön, sexuell läggning, etnicitet, religion eller funktionsförmåga anses avvikande.
• Någon/några som är föredöme och visa på förebilder med ett inkluderande arbetssätt
• Är kreativ och nyskapande, nyfiken och har en vilja att utvecklas och vågar inta ny mark för att hitta lösningar rörande näringslivsutveckling inklusive produkter och tjänster.

NYHETER

2018-03-25
Boosta är eventet för dig som vill ta nästa steg i ditt företagande. Vi kan k...
2018-01-16
  På bilden från vänster: Stina Nilsson Hockeydomarcoach, Sara Näsm...
2018-01-09
Vinter/Vår med KlöverDam Under vintern och våren ses vi för frukostar och after...
Page-part not found : PagePostNews