Kompetenshöjning tillsammans

I fredags checkade 26 företagande kvinnor in på Hotell Hallstaberget i Sollefteå för att ägna ett dygn till att kompetensutveckla varandra. Visst gick några timmar åt till att äta god mat, njuta i spa-avdelningen och sova gott, men i övrigt var det intensiva dagar med intressanta föreläsningar som avlöste varandra. Upplägget kom till på initiativ av Liisi Hägglund, KlöverDams styrelse, som även planerade, arrangerade och bokade resan.

Totalt föreläste åtta av deltagarna för övriga utifrån det kompetensområde som deras företagande ryms inom. Fredagen inleddes med att Jenny Edwinsson berättade om de möjligheter som finns att söka projektpengar via Leader Höga Kusten. Efter incheckning och fika delade Carola Harnesk med sig av sina bästa tips för att ta bra bilder. Sedan var det ekonomi som stod på schemat, presenterat av Claudia Häggström följt av Malin Berglund som bjöd på pepp och tips för att sälja sig själv och sitt varumärke på ett effektivt sätt. Efter intensiva timmar med fullt fokus fick Erika Norgren avrunda dagen med inspiration utifrån yoga med konkreta tips och övningar för mindre stress och mer närvaro.

Efter lördagens frukost bar det iväg längs kunskapsresan igen. Anna-Karin Byström kickade igång med viktiga kunskaper om kommunikation följt av Annika Winhagen som delade med sig av sina erfarenheter från marknadsföring i musikbranschen. Marie Norberg avrundade dagen med helgens sista föreläsning som handlade om rekrytering.

Extra glädjande var deltagandet från nätverket Futura i Kramfors och från Q-nätverket i Sollefteå. När helgen avslutades var alla eniga om att det var ett mycket lyckat arrangemang, som gett både ny kunskap och nya kontakter. Helgen gav mersmak och det kom direkta önskemål om fler liknande arrangemang, gärna i samverkan mellan de nätverk som finns för företagande kvinnor i Höga Kusten-kommunerna.

Vid utvärderingen lyftes ord för att sammanfatta upplevelsen. Ord som inblick i andras verksamhet, samvaro, ny kunskap och inspiration, härliga möten, utveckling, nätverkande. Konceptet är alltså perfekt i all sin enkelhet. Vi har ett nätverk som rymmer oerhörda mängder kompetens och när vi möts, delar med oss och samverkar händer det saker.

 Gänget från KlöverDam tackar för sig, för den här gången.
Foto: Carola Harnesk

Företagande kvinnor från tre företagarnätverk tackar för en härlig helg.

Foto: Carola Harnesk, Jenny Edwinsson

NYHETER

2018-03-25
Boosta är eventet för dig som vill ta nästa steg i ditt företagande. Vi kan k...
2018-01-16
  På bilden från vänster: Stina Nilsson Hockeydomarcoach, Sara Näsm...
2018-01-09
Vinter/Vår med KlöverDam Under vintern och våren ses vi för frukostar och after...
Page-part not found : PagePostNews