Nominerade till Årets Normbrytare

På bilden: KlöverDam och Örnsköldsviks kommun uppvaktar de nominerade till Årets Normbrytare. Från vänster Mellanels IF representerade av Roger Fjeldseth, Marina Viström och Göran Wåhstedt. Eva-Karin Öhman, KlöverDam, Birgitta Ricklund, Fredrik Holmgren, Örnsköldsviks kommun, Jonna Jinton. (Foto Håkan Nordström)

Vid Företagarkvällen 2 februari 2017 delar KlöverDam ut pris till Årets Normbrytare tillsammans med Örnsköldsviks kommun. Vi är så stolta att få visa upp våra tre nominerade, var och en med en egen motivering.

Birgitta Ricklund
Motivering: Med sin kraft och sitt kreativa uttryck bryter Birgitta mot rådande tankemönster om vem som kan vara snickare. Med rötter i det samiska som återspeglas i hantverket synliggör Birgitta vår historia på ett kreativt sätt.

Jonna Jinton
Motivering: Med stort mod och kreativitet bryter Jonna normer om vart man ska bo och vad som är ett ”riktigt jobb”. Jonna tar för sig, syns och sticker ut för att få vara den hon vill, där hon vill.

Mellansels IF
Motivering: Med stor värme, kreativitet, nyfikenhet och med ett entreprenörskap i alla led har Mellansels IF gjort stora insatser för att tillvarata den nya befolkning som kommer till kommunen. En form av företagande vars själva syfte är inkluderande och som vi kommer att se allt mer av i världen.

 

Priset Årets Normbrytare går till person, företag eller organisation som har modet att bryta mot gängse tankemönster och rådande normer, är kreativ och nyskapande. 

Kriterierna är:

Någon/några som har modet att bryta mot gängse tankemönster och rådande normer.

Någon/några som bidrar till att förändra bilden av näringslivsutveckling i Örnsköldsvik kombinerat med de starka normer som rör kön, sexuell läggning, etnicitet, religion eller funktionsförmåga anses avvikande.

Någon/några som är föredöme och visa på förebilder med ett inkluderande arbetssätt.

Är kreativ och nyskapande, nyfiken och har en vilja att utvecklas och vågar inta ny mark för att hitta lösningar rörande näringslivsutveckling inklusive produkter och tjänster.

All forskning visar på att ett tillåtande klimat även främjar tillväxt i en region. Därför vill vi lyfta fram goda exempel som bidrar till ett inkluderande och utvecklande näringsliv.

NYHETER

2018-03-25
Boosta är eventet för dig som vill ta nästa steg i ditt företagande. Vi kan k...
2018-01-16
  På bilden från vänster: Stina Nilsson Hockeydomarcoach, Sara Näsm...
2018-01-09
Vinter/Vår med KlöverDam Under vintern och våren ses vi för frukostar och after...