Mer om KlöverDam

Affärsnätverket KlöverDam i Örnsköldsvik består av kvinnor som driver företag eller som verkar företagsfrämjande företrädesvis inom Örnsköldsviks kommun. Nätverket är organiserat som en ideell förening och dess syfte har ända sedan starten 1997 varit att stärka kvinnors företagande.

Nätverket är branschblandat.

Under åren har mycket hänt;

  • resor för språk, nätverksbyggande, regionförstoring.
  • workshops och kompetensutveckling inom ekonomi, marknadsföring,
  • karriärplanering, kommunikation med mera.
  • projektet KompetensTrappan är genomfört med fyra program för 
    affärsutveckling.
  • mentorprogram och kontakter med andra nätverk.
  • Nästa steg - kompetensutvecklingsprojekt
  • Spinn Off - projekt och utbildning i det personliga varumärket.

I KlöverDam är vi många som kan berätta om den stora betydelse kontakter har. Ett nätverk är bra att ha vid olika slags tillfällen. Ibland fungerar det som ett skyddsnät som fångar upp den som faller, ibland fungerar det som en studsmatta eller trampolin – du får fart och höjd!

KlöverDam har hela tiden har haft en nära koppling till kommunens näringslivsavdelning, numera Tillväxtavdelningen. Nätverket samarbetar också med Företagarna i Örnsköldsvik, Företagsutbildarna och Almi.
I dagsläget finns över 100 kvinnor, de flesta företagare, på medlemslistan
– och fler blir det!

Visst är det roligt att blicka framåt och planera, men ibland är det väldigt lärorikt att se bakåt också! Seija Hultman som varit involverad i KlöverDam på olika sätt, har varit vänlig att skriva ned en historik.
Läs mer här!

Se även artikel som publicerades den 13 oktober 1997 om iniativtagarna till KlöverDam, Ann-Charlotte Lundquist och Monica Lindmark.

Medlemsavgift är 400 kr/år och betalas till BG: 5507-0221